Talo Advocaten — Amerikalei 79, 2000 Antwerpen — 03/612 57 60info@taloadvocaten.be     NL - FR - EN

Wat als uw huurder nalaat de maandelijkse huurgelden te betalen?

Gepubliceerd op 23/08/2022

Wat als u uw eigendom verhuurt en de huurder weigert te betalen?

Talo Advocaten hanteert bij huurachterstal het volgende stappenplan:

1. Na een maand huurachterstal is het aangewezen om de huurder telefonisch aan te manen. Een maand met minder inkomsten en eventuele betalingsproblemen zijn niet onoverkomelijk en het is belangrijk om samen naar een oplossing te zoeken. Een afbetalingsplan kan hierbij nuttig zijn.

2. Vanaf 2 maanden huurachterstal raadt Talo Advocaten haar cliënteel-verhuurders aan om elke huurder, die in gebreke blijft zijn huurgelden te betalen, aan te manen tot betaling van de achterstallige maanden. Talo Advocaten adviseert haar cliënteel om deze aanmaning per aangetekende post te verzenden.

3. Bij 3 maanden huurachterstal is het belangrijk om te schakelen en zich tot een raadsman te wenden. Talo advocaten verzendt doorgaans een aangetekende ingebrekestelling en doet het nodige ter recuperatie van de gelden.

Bij Talo Advocaten beschikken we over een team dat gespecialiseerd is in:

Uw juridische partner

We zijn graag uw informele juridische vertrouwenspersoon én uw vasthoudende, zakelijke raadsman voor de rechtbank.

U kunt bij ons terecht voor advies, bijstand en verdediging in al uw juridische kwesties. Hieronder vindt u een greep uit onze specialisaties. Vindt u het juridische domein van uw vraag niet terug? Aarzel dan niet om met ons contact te nemen. Wij helpen u graag verder of geven verduidelijking.

 

Trots lid van LINET Lawyers International Team

 
Top