Talo Advocaten — Amerikalei 79, 2000 Antwerpen — 03/612 57 60info@taloadvocaten.be     NL - FR - EN

Bestuurdersaansprakelijkheid

Als bestuurder of zaakvoerder bent u verantwoordelijk voor de vennootschap die u leidt. Fouten in het bestuur kunnen aanleiding geven tot een aansprakelijkheidsvordering. Bestuurdersaansprakelijkheid blijft echter de uitzondering. In de eerste plaats is de rechtspersoon zelf aansprakelijk voor fouten die zij maakt. In een aantal gevallen echter vindt de rechtsorde dat een bestuurder of zaakvoerder die schade aan zijn of haar bedrijf heeft toegebracht, of via zijn of haar bedrijf schade toebrengt aan anderen, hiervoor ter verantwoording moet worden gebracht.

Vaak hangt een aansprakelijkheidsvordering samen met een faillissement, een (misgelopen) overname of een conflict binnen de vennootschap.

Wordt u gedagvaard of wilt u als aandeelhouder, schuldeiser of andere benadeelde partij een bestuurder of zaakvoerder ter verantwoording roepen dan staan wij u graag bij.

In ons kantoor worden alle dossiers mee door de vennoten behandeld en opgevolgd. Dat heeft niet alleen met kwaliteit te maken. We vinden het ook cruciaal dat we als advocaat verder kijken dan onze juridische bril.

Tim De Clercq

Advocaat / oprichter
info@taloadvocaten.be
+32 3 612 57 60


Mter. De Clercq

Bij Talo Advocaten beschikken we over een team dat gespecialiseerd is in:

Uw juridische partner

We zijn graag uw informele juridische vertrouwenspersoon én uw vasthoudende, zakelijke raadsman voor de rechtbank.

U kunt bij ons terecht voor advies, bijstand en verdediging in al uw juridische kwesties. Hieronder vindt u een greep uit onze specialisaties. Vindt u het juridische domein van uw vraag niet terug? Aarzel dan niet om met ons contact te nemen. Wij helpen u graag verder of geven verduidelijking.

 

Trots lid van LINET Lawyers International Team

 
Top